NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

Svjetski dan bolesnika obilježen zabavnim programom i umjetničkim radionicama

11.2.2013

U Psihijatrijskoj bolnici Rab  Svjetski dan bolesnika obilježen je prigodnim zabavnim programom i organizacijom više umjetničkih radionica.
U Kongresnoj dvorani Bolnice osobama koje se nalaze na liječenju, Dan bolesnika čestitala je ravnateljica Bolnice doc.dr.sc. Vesna Šendula-Jengić,  zaželjevši da im dan bude kreativan i aktivan što će predstavljati još jedan korak dalje od bolesti, a bliže zdravlju.
Dan bolesnika čestitao je bolesnicima i svima koji se potrebitima bave i pružaju pomoć provikar Anton Depikolozvane.
Zabavan i šarolik program koji su pod  vodstvom bacc. therap. occup.  Martine Kovačević pripremili i izveli bolesnici naše Bolnice oduševio je sve prisutne. Bolesnici su pokazali svoju kreativnost i  talente u glumi, pjevanju, sviranju.
Ove godine organiziran je veći broj umjetničkih radionica  u koje su se uključile osobe koje se nalaze na liječenju u Bolnici. Radionice su se održavale na Odsjeku  za integrativnu rehabilitaciju, a zajednička tema bila je  „Rijeka ljubavi“. Radionicu filcanja ovčje vune vodila je Sonja Friedmann – Štokić. Zoja Radmilović je vodila radionicu izrade predmeta od gline. Tehniku crtanja na svili bolesnike je učila Katica Coral, a Petra Travaš je s bolesnicima radila linoreze.
Već tradicionalno članovi Udruge ULIKS  koja okuplja rapske likovne i književne umjetnike, zajedeno s pacijentima održali su likovnu radionicu. Sve radovi koji su nastali za vrijeme održavanja radionica sudionici su darivali za uređenje terapijskih prostora Bolnice.
Za osobe koje se liječe u Bolnici upriličen je domjenak.
Aktivno sudjelovanje u osmišljavanju programa obilježavanja Dana bolesnika, te druženje s posjetiteljima priredbe pozitivno utječe na osjećaj samopouzdanja i smanjuje osjećaj  izoliranosti bolesnika,  što pridonosi njihovom uspješnijem i bržem ozdravljenju.
Zahvaljujemo se voditeljima radionica i članovima ULIKS-a što su se svojim sudjelovanjem obogatili obilježavanje Dana bolesnika u našoj Bolnici.

 


  Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam