NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

Svjetski dan šećerne bolesti 2022.

14.11.2022

Na današnji dan pred dvadeset i jednu godinu Međunarodna dijabetička federacija proglasila je 14. studenog Svjetskim danom šećerne bolesti. Županijska specijalna bolnica Insula sa svojim multidisciplinarnim timom pridružuje se obilježavanju Svjetskog dana šećerne bolesti. 
 
Svjedoci smo brojnih uzroka koji, uz genetsku predispoziciju, predstavljaju riziko faktore za nastanak šećerne bolesti kao što su manjak kretanja, neredovita i nezdrava prehrana, ali i niz stanja koja su psihičke prirode a mogu uzrokovati prejedanje, ili primjerice glad za slatkim pri čemu je "emocionalno jedenje" jedan od čimbenika koji uz stres mogu dovesti do promjena tjelesne težine, nezdravog BMI i konačno do dijabetesa. 

Pozivamo Vas da pročitate članak koji je priredila naša specijalistica interne medicine Matea Iglić Debelić, dr. med., a za sve one koji kod sebe prepoznaju neki od spomenutih simptoma, naš tim internista, nutricionist i ostali stručnjaci svakodnevno vam stoje na raspolaganju. 
 
SVJETSKI DAN ŠEĆERNE BOLESTI 2022.


  



Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam