NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

Svjetski dan zdravlja u PBR

8.4.2010

7. travnja 2010. u Psihijatrijskoj bolnici Rab obilježen je Svjetski dan zdravlja akcijom „Dan otvorenih vrata“ u okviru koje su građani i gosti otoka Raba pozvani da Dan zdravlja posvete sebi i svojem zdravlju. U okviru akcije Dan otvorenih vrata koja će nadamo se postati tradicionalna, Psihijatrijska bolnica Rab je otvorila vrata svim zainteresiranim sugrađanima koji su mogli u prostorima za rehabilitaciju i kreativnu terapiju izmjeriti tlak, razinu šećera u krvi, obaviti testove rizika za razvoj anksioznih, depresivnih i involutivnih poremećaja, te izvršiti brojne druge konzultacije s neurologom, psihijatrom, psihologom i fizioterapeutom o vlastitim čimbenicima zdravstvenog rizika.
Drugi dio akcije "Dan otvorenih vrata" sastojao se od promocije sveučilišnog udžbenika "Gluhi i znakovno medicinsko nazivlje" kojoj su, između ostalih gostiju, nazočili i predstavnici Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Udžbenik su predstavili: autor, prof. dr. sc. Ivan Šegota, profesor emeritus na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci; prof. dr. sc. Amir Muzur, Pročelnik Katedre za društvene i humanističke znanosti u medicini; dr. sc. Iva Sorta-Bilajac, docentica na istoj Katedri i jedna od recenzentica, zatim direktorica i glavna urednica "Medicinske naklade" prof. Anđa Raič te jedna od suautora udžbenika, doc. dr. sc. Vesna Šendula-Jengić. Pri predstavljanju ovog vrijednog udžbenika istaknut je njegov značaj u komunikaciji prvenstveno liječnika, ali i ostalih zdravstvenih radnika i osoba s gubitkom ili oštećenjem sluha, s naglaskom na zaštitu prava pacijenata i osnovnih ljudskih prava.
"Dan otvorenih vrata" je imao i snažnu društveno podržavajuću namjeru jer je građanima približio rad i djelovanje jedne psihijatrijske bolnice, a u cilju smanjenja socijalne stigmatizacije kako duševnih bolesnika, tako i duševne bolesti općenito u našem društvu.

 

 

  Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam