NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

Terapijski pas Mak

21.12.2010

Radosni smo i ponosni što je od nedavno naša Bolnica bogatija za posve novi način terapijskog rada s bolesnicima. Naime, Centar za rehabilitaciju Silver iz Zagreba koji školuje pse vodiče, terapijske i rehabilitacijske pse, dodijelio nam je prekrasnog i dragog terapijskog psa po imenu MAK, pasmine labrador retriver u terapijske svrhe.
Svi terapijski psi, pa tako i naš Mak, prolaze specijalno školovanje kako bi se osposobili da pomažu u terapijskom procesu liječenja.
Po završetku školovanja terapijski pas ima više zadaća i može imati vrlo uspješan utjecaj u procesu liječenja. Pas pomaže osobama s duševnim i intelektualnim poteškoćama, djeluje kao motivator u svakodnevnim životnim aktivnostima, pridonosi boljoj socijalizaciji, pospješuje emocionalno socijalni razvoj, razvoj motoričkih sposobnosti i drugo.
Psi reagiraju na dodir, smijeh, gestu i pogled, te se kraj njih osoba osjeća potrebno. Poboljšavaju raspoloženje i doprinose osjećaju osobnog zadovoljstva, te rušenju barijera bolesti, nesebično nam nude prijateljstvo, suosjećanje, bezuvjetno prihvaćanje, daju nam osjećaj sigurnosti. Pas nas potiče na smijeh i igru, čime se smanjuje nasilno i agresivno ponašanje, te povećava sigurnost u socijalnim odnosima.
Opće je poznato da pas djeluje opuštajuće i smirujuće na ljude te samim time olakšava voditelju terapijskog psa postizanje zadanih ciljeva u radu s pacijentom. Pozitivni učinci programa terapijskog rada s psom mogući su na: senzomotoričkom, misaonom, komunikacijskom, psihosocijalnom te emocionalnom pla


  Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam