NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

Tjedan obilježen EMDR-om

19.6.2024

Stručni EMDR seminar „Utilization of EMDR Therapy in the Treatment of Complex Trauma and Dissociative Symptoms"
Proteklog tjedna u ŽSB Insula održane su dvije uzastopne EMDR edukacije u organizaciji Udruge EMDR Hrvatska. Naime, od 11. do 13. lipnja odvijao se stručni seminar „Utilization of EMDR Therapy in the Treatment of Complex Trauma and Dissociative Symptoms" pod vodstvom dr. Rogera Solomona, istaknutog psihoterapeuta specijaliziranog za traumu i tugovanje te jednog od vodećih svjetskih EMDR stručnjaka i trenera. Na seminaru napredne razine sudjelovalo je 19 polaznika iz zemlje i inozemstva koji su, radeći u maloj grupi, imali privilegij učiti od ovog iznimnog stručnjaka. Kroz teorijski okvir, demonstracije, video prikaze kliničkih slučajeva, praktični rad i diskusiju, nadograđivali su svoja znanja o kompleksnoj traumi i teoriji strukturne disocijacije osobnosti.
 
Predavanje "PTSD – A Complex Trauma"
Za vrijeme boravka u ŽSB Insula dr. Roger Solomon dio svog dragocjenog vremena posvetio je i djelatnicima ŽSB Insula za koje je održao predavanje „PTSD – A Complex Trauma". Budući da je njih dvadesetak ranije završilo osnovne razine EMDR edukacija, ovo predavanje omogućilo im je bolje razumijevanje i tretman kompleksnih trauma, a korisno je bilo i ostalim stručnjacima specijaliziranima za druge grane psihoterapije.
 
EMDR edukacija druge razine
 
Nakon sjajnog seminara dr. Solomona, od 14. do 16. lipnja održana je još jedna EMDR edukacija druge razine pod vodstvom akreditiranog EMDR trenera, prof. dr. sc. Vesne Bogdanović te uz asistenciju facilitatora Ane Busarac. Tijekom trodnevne edukacije 31 polaznik iz zemlje i regije intenzivno je radio na proširenju svojih temeljnih znanja i vještina iz ove psihoterapijske tehnike koja se primjenjuje za reprocesuiranje traumatskih iskustava. ŽSB Insula sve je prepoznatljivija kao ustanova s najviše djelatnika educiranih iz područja EMDR-a u Hrvatskoj, a na usavršavanjima u lipnju sudjelovalo je još troje polaznika iz ŽSB Insula te im čestitamo na postignućima!


  Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam