NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

TJEDAN ZDRAVE PREHRANE I REKREACIJE (5. - 9. 6. 2023.)

2.6.2023

Pravilna prehrana i redovita tjelesna aktivnost ključni su čimbenici očuvanja fizičkog i mentalnog zdravlja. Međutim, uslijed brojnih obveza i ubrzanog životnog ritma, mnogi ne uspijevaju uspostaviti ravnotežu te posežu za brzom i nezdravom hranom koja, u kombinaciji sa sjedilačkim načinom života, dugoročno dovodi do pogubnih posljedica po naše zdravlje. Uz to, kroz medije se nameću nerealni standardi izgleda ljudskog tijela (naročito ženskog), čijem utjecaju posebno podliježu mladi. Posljedica navedenoga rastući je broj različitih poremećaja u prehrani te kroničnih oboljenja koja se javljaju zbog nepravilne prehrane i nedovoljne fizičke aktivnosti.

 

Kako bismo osvijestili važnost zdrave, uravnotežene i raznolike prehrane te kretanja u svakodnevici, nastavno na Svjetski dan borbe protiv poremećaja hranjenja od 5. do 9. lipnja u Specijalnoj županijskoj bolnici Insula organiziramo Tjedan zdrave prehrane i rekreacije.

 

Naša Služba za dijetetiku i prehranu ulaže velik trud u planiranje i pripremu zdravih, nutritivno  uravnoteženih i ukusnih obroka, a tijekom ovoga tjedna svi bolnički meniji, uključujući i one koje pripremamo za Dom za starije osobe „Mali Kartec" Krk – Dislocirana jedinica Rab, bit će dodatno prilagođeni mediteranskom tipu prehrane koji pridonosi očuvanju zdravlja te pomaže u borbi s različitim bolestima. Osim što je od životne važnosti, konzumacija hrane je i veliki užitak te će u srijedu, 7. lipnja, pacijenti moći birati između ponuđenih zdravih menija.

 

Uz to, pripremamo niz kulinarskih i sportsko-rekreativnih aktivnosti s ciljem edukacije i poticanja naših pacijenata i djelatnika na usvajanje zdravijih životnih navika.


Kako bi naučili isplanirati i pripremiti zdrav, nutritivno uravnotežen i ukusan obrok od ponedjeljka do srijede (5. - 7. lipnja) u okviru programa Home Management za pacijente će biti organizirane kulinarske radionice Učimo zdravo jesti.

 

U petak, 9. lipnja predviđena je Zdrava zakuska na kojoj ćemo kroz zabavni kviz saznati što pacijenti znaju o hrani, odnosno zdravim prehrambenim navikama. Najuspješniji natjecatelji bit će prigodno nagrađeni.

 

Pored edukativnih aktivnosti povezanih uz planiranje i pripremu zdravih obroka, za pacijente će u Tjednu zdrave prehrane i rekreacije svakodnevno biti na raspolaganju dodatne sportsko-rekreativne aktivnosti poput vježbi na otvorenome, boćanja, stolnog tenisa, šaha na otvorenome i šetnje prirodom.  


Županijska specijalna bolnica Insula odavno je prepoznala problem rastućeg broja poremećaja prehrane i raznih oboljenja koja se javljaju kao posljedica nepravilne prehrane pa, uz redovite medicinske programe, nudi usluge savjetovanja kliničkog nutricioniste. 

 

 


  



Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam