NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

U Županijskoj specijalnoj bolnici Insula održane još dvije izvanredne edukacije o EMDR psihoterapijskom pristupu

1.7.2022

U razdoblju od 24.-29. lipnja Županijska specijalna bolnica Insula velikodušno je ustupila svoj prostor i time podržala provedbu dva edukativna seminara u organizaciji udruge EMDR Hrvatska – edukaciju razine 1 (osnovna razina), te specijalistički seminar na temu tretmana trauma povezanih s disocijacijama i EMDR terapiji. Također, njeni djelatnici su nastavili volonterski podupirati rad i djelovanje udruge EMDR Hrvatska, kako je bilo i od samog njenog osnutka.
 
Specijalistički seminar vodio je dr. Roger Solomon, jedan od vodećih svjetskih stručnjaka u području trauma vezanih uz disocijacije i EMDR terapiju. Iznio je teoriju strukturne disocijacije osobnosti kako bi se sudionicima omogućilo razumijevanje kliničkih fenomena i simptoma koji prate tešku traumatizaciju, te ih ilustrirao kroz primjere slučajeva i video zapise seansi liječenja. Ovo je bio vrlo vrijedan doprinos razumijevanju specifičnih mogućnosti primjene EMDR terapije u kliničkim uvjetima, odnosno vrijedna nadogradnja temeljnih spoznaja iz EMDR pristupa.
 
Danas Županijska specijalna bolnica Insula već ima desetak stručnjaka sa završenom EMDR edukacijom na obje osnovne razine (razina 1+2), koji redovito nadograđuju svoja znanja iz ovog područja na specijalističkim seminarima poput spomenutoga te ih aktivno koriste u kliničkoj praksi. Time smo, uz primjenu ostalih psihoterapijskih pristupa, postojeću terapijsku ponudu za bolničke pacijente obogatili i ovom komplementarnom psihoterapijskom tehnikom.


  



Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam