NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

Udruga za rehabilitaciju i resocijalizaciju osoba s duševnim smetnjama - FERA

1.3.2016

Udruga za rehabilitaciju i resocijalizaciju osoba s duševnim smetnjama pri Psihijatrijskoj bolnici Rab - FERA djeluje od 2001. godine.
Svi njeni članovi su volonteri. Pristup Udruzi je slobodan svim zaposlenima u ustanovi i građanima koji svojim radom na bilo koji način mogu pridonijeti rehabilitaciji i resocijalizaciji osoba s duševnim smetnjama.

Počeci rada Udruge s krilaticom «Vratimo im osmijeh» bili su u prvom redu usmjereni na destigmatizaciju, deinstitucionalizaciju i vraćanje digniteta osobama s duševnim smetnjama, kako bi s društvenih margina mogli  postati aktivni sudionici društvenih zbivanja.

Udruga, uz stručnu ocjenu psihičkog stanja i proučavanje socijalnog položaja osoba s duševnim smetnjama uopće, organizira  uključivanje bolesnika u radnu terapiju putem terapeutskih radionica (glazbene, literarne, likovne, informatičke, novinarske, radionice za izradu ručnog rada i dr.), te osigurava sredstva za razonodu bolesnika, organizira kulturno-zabavne programe s osobama na liječenju putem izložbi, predavanja, zabavnih događanja i slično.

Tako se radovi bolesnika, nekoliko puta godišnje, objavljuju u listu «Odjeci» koji uređuju članovi Udruge.
Materijalna sredstva potrebna za postizanje ciljeva Udruge stječu se prikupljanjem dragovoljnih priloga svih vrsta i prodajom radova nastalih u radionicama.

U suradnji s lokalnom zajednicom Udruga sudjeluje svake godine u poznatom srednjevjekovnom festivalu 'Fjera' kao srednjevjekovna apoteka te svake godine postavlja uskršnju izložbu u crkvici svetog Nikole u starome gradu Rabu.




  



Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam