NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

Uskršnja izložba

24.3.2015

Korizmena događanja Raba i ove je godine obogatila Uskršnja izložba radova osoba na liječenju u Psihijatrijskoj bolnici Rab. U crkvi sv. Nikole, u srcu starog grada Raba, izloženi su maštoviti, šaroliki uskršnji ukrasi izrađeni u kreativnim radionicama Odsjeka za integrativnu rehabilitaciju Psihijatrijske bolnice Rab. Otvaranju su prisustvovali uzvanici, djelatnici Bolnice i pacijenti od kojih su mnogi autori  izloženih radova. Otvarajući izložbu, glavna sestra Bolnice Štefica Deželjin, bacc. med. techn., zahvalila se pacijentima i radnim terapeutima na maštovitim ukrasima izrađenima s mnogo pažnje, strpljenja i ljubavi, a ljubav je to koja se nastavlja i nakon povratka kućama, jer mnogi nastave razvijati naučene vještine. Sestra Štefica je također uputila čestitke i pozdrave ravnateljice Bolnice, doc. dr. Vesne Šendula Jengić, koja ove godine nije mogla prisustvovati otvorenju izložbe.
Predsjednica Udruge za rehabilitaciju i resocijalizaciju osoba s duševnim smetnjama Ferra Nada Perkić, prof. soc.  izrazila je posebnu zahvalnost  Pučkom otvorenom učilištu i predstavnicima Crkve, na suradnji kojom se već petnaestu godinu omogućava postavljanje izložbe povodom Uskrsa. Provikar velečasni Anton Depikolozvane izrazio je zadovoljstvo što je crkvica sv. Nikole i ovog proljeća oživjela radovima pacijenata iz kojih izvire dobrota, bez koje ništa plemenito i lijepo ne može nastati, te zaželio svima sretan Uskrs. Svoje zahvale radnim terapeutima na poticanju i vođenju u razvijanju kreativnost i vještina uputili su i pacijenti, autori maštovitih ukrasa.
Izložba je prodajnog karaktera po simboličnim cijenama, a prihodom se pomaže rad Udruge za rehabilitaciju i resocijalizaciju osoba s duševnim smetnjama Ferra.
Izložba će biti otvorena do 31. ožujka. 2015.

Galeriju slika možete pogledati ovdje.


  Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam