NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

Uskršnja izložba radova osoba na liječenju u Psihijatrijskoj bolnici Rab

13.4.2011


 

Jubilarna, deseta Uskršnja izložba radova osoba na liječenju u Psihijatrijskoj bolnici Rab otvorena je u starom gradu Rabu, u crkvici sv. Nikole. Na otvaranju izložbe okupili su se mnogobrojni uzvanici, učinivši otvaranje svečanim. Izloženi su mnogobrojni originalni i kreativni predmeti uskršnje tematike koje su, uz pomoć radnih terapeuta, izradili bolesnici u okviru radionica radne terapije.
Ravnateljica PB Rab Vesna Šendula Jengić, pozdravila je sve prisutne i čestitala svima koji su na bilo koji način doprinijeli da izložba svake godine bude sve ljepša.
- Ove smo godine opet drugačiji. Počeli smo izrađivati puno predmeta od drva, a posebno se ponosimo škrinjama, od kojih je jednu Grad Rab uručio na poklon predsjedniku RH Ivi Josipoviću. Posebno se zahvaljujem vrijednim rukama i dobrim dušama koje su ovu izložbu napravile sasvim posebnom, pokazavši da je u ovim nekreativnim vremenima moguće stvarati kreativno. Nema boljeg doprinosa destigmatizaciji duševno oboljelih osoba od ovog koji je pokazan ovom izložbom. Izloženi radovi još su vredniji s obzirom na to tko i u kojim okolnostima ih je izradio. Kada netko tko je bolestan uspije iznjedriti neki ovakav predmet, onda je to poseban poklon svijetu, istakla je ravnateljica Bolnice.
Izložbu je otvorio voditelj Odsjeka za integrativnu rehabilitaciju  Zoran Antunović, pozvavši posjetitelje da kupe po neki od uskršnjih ukrasa, jer će se novcem od prodaje nabavljati novi materijal potreban osobama na liječenju u našoj Bolnici za izradu raznih predmeta u terapijske svrhe.

Fotoalbum Jubilarna, desete Uskršnje izložba radova osoba na liječenju u Psihijatrijskoj bolnici Rab


  Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam