NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

Uskršnja izložba u crkvi svetog Nikole

1.4.2010


        Uskršnja izložba u crkvi svetog Nikole

Korizmena događanja Grada Raba obogatila je Uskršnja izložba radova osoba na liječenju u Psihijatrijskoj bolnici Rab. U crkvi sv. Nikole, u srcu starog grada Raba, izloženi su raznovrsni uskršnji aranžmani i ukrasi  nastali u okviru radno okupacione terapije.                                                                                                                  
 Otvaranju izložbe prisustvovali su predstavnici crkve, Grada Raba, Pučkog otvorenog učilišta i umirovljeni radni terapeuti bolnice. Otvarajući izložbu voditelj Odsjeka za radnu terapiju PB Rab Zoran Antunović zahvalio je predstavnicima crkve koji svake godine ustupaju prostor crkvice sv. Nikole za uskršnju izložbu. Antunović je naglasio kako se nastoji da izložba svaki puta donese nešto novo i zanimljivo, pa je ove godine osmišljena čarobna, bajkovita  šuma s blagom u jednom dijelu crkve, a nasuprot šume  dočarano je more. U ime provikara velečasnog Antona Depikolozvane prisutnima se obratio velečasni Nikola Turčić rekavši kako se zahvaljuje bolesnicima i djelatnicima bolnice koji u maloj, ali znamenitoj kapeli sv. Nikole svake godine posjetitelje obraduju lijepom izložbom. „Izložba pokazuje da imate i maštu i srce čime se doista možete ponositi i čime doprinosite velikom blagdanu -  Uskrsu, rekao je don Turčić.                  
Ravnateljica Psihijatrijske bolnice Rab  Vesna Šendula – Jengić zahvalila se svim bolesnicima  koji su radili na projektu, istakavši kako se puno umjetničkih duša krije među osobama koje se trenutno nalaze na liječenju u našoj bolnici. „Zahvaljujem se radnim terapeutima na ustrajnosti i želji da potaknu kreativnost kako bi se napravila čarolija, jer ova izložba i je čarolija“, rekla je ravnateljica.
Organizatori izložbe su Udruga za resocijalizaciju i rehabilitaciju osoba s duševnim smetnjama koja djeluje pri PB Rab i PB Rab. Izložba će biti otvorena do 8. travnja.


  Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam