NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

Započelo cijepljenje protiv Covid-19 u Psihijatrijskoj bolnici Rab

12.1.2021

U suradnji s epidemiološkom službom NZZJZ PGŽ Ispostava Rab na čelu s mr. sc. Danielom Glažar-Ivče, dr. med. i medicinskom sestrom Nedeljkom Čapo danas je u Psihijatrijskoj bolnici Rab uspješno provedena prva faza cijepljenja protiv Covida-19 Pfizer-BioNTech cjepivom Comirnaty. Danas je cijepljeno prvih 70 zaposlenika i 140 pacijenata, a cijepljenje se nastavlja sutra i prekosutra. Cijepljenje se istovremeno odvijalo u tri ambulante, a značajnije nuspojave ni u koga nisu zabilježene.
Ravnateljica Psihijatrijske bolnice Rab, izv. prof. dr. sc. Vesna Šendula Jengić, dr. med. ističe da uz maksimalne higijensko-epidemiološke mjere, rad Povjerenstva za bolničke infekcije te Povjerenstva za krizne situacije osnovanog već u prvom valu epidemije, kao i uz odgovornost svih zaposlenika, do proboja virusa u bolnicu nije došlo, kao i da je, nakon početnog lockdowna  u ožujku i travnju prošle godine, ova zdravstvena ustanova uz sve mjere predostrožnosti nastavila raditi punim opsegom.
Potreba za uslugama koje nudi naša zdravstvena ustanova je sve veća, a bilježi se i rast u broju pregleda i terapija u okviru  specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite. Realna situacija nas potiče da na potrebe naših sugrađana odgovorimo na najbolji mogući način. Podržavamo slogan Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Cijepimo se, mislimo na druge".
Radujemo se što smo našim pacijentima i djelatnicima mogli na ovaj način ponuditi i dodatnu zaštitu protiv ove nove zarazne bolesti, a samo cjepivo nam daje nadu da ćemo se uskoro i u potpunosti vratiti na „staro normalno" kada rukovanje, zagrljaj i zajedništvo neće više biti „opasni".  
 
 
galerija slika


  Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam