NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

Zbor radnika Psihijatrijske bolnice Rab

24.12.2013

23. prosinca u Psihijatrijskoj bolnici Rab okupio se zbor radnika. Prisutne je pozdravio dr. Slaven Zudenigo, sindikalni povjerenik Sindikata zaposlenika u zdravstvu te najavio ravnateljicu Ustanove, doc. dr. sc. Vesnu Šendula Jengić koja je predstavila kratak prikaz poslovanja PB Rab u 2013. godini. Između ostaloga, u prezentaciji su prikazani podaci vezani za kadrove, broj zaposlenika kroz godine, pri čemu je naglašen problem značajne fluktuacije kadrova, osobito visokoobrazovanoga kadra, te problematiku značajnog  broja podstanara zaposlenika bolnice. Naglašeno je i kako današnji trendovi fluktuacije kadra u Hrvatskoj općenito, zbog ulaska u Europsku uniju, nisu povoljni niti za ovu ustanovu, a veliki izazov predstavlja i ekonomska situacija u državi te kontinuirano smanjenje ulaganja u zdravstvo koje ustanove dovodi ispod ekonomske granice  održivosti poslovanja. Ravnateljica je naglasila da upravo zbog svih ovih negativnih trendova trebamo truditi pružati što kvalitetniju uslugu, trebamo predano raditi, svatko sa svojim kompetencijama i u svojem poslu, i trebamo se truditi da osobama koje su ovdje na liječenju pružimo što bolje uvjete boravka, kako u interijeru tako i na otvorenom prostoru. Otočni smještaj ove bolnice iz perspektive ambijenta u kojem se osobe liječe, vrlo je pozitivan. Blaga klima, puno sunčanih sati i uređen okoliš u kojem se u toj klimi i na suncu može uživati, s lavandinim poljem i namjenski izgrađenim terapijskim parkovima, dodatan je benefit za osobe koje su ovdje na liječenju, ali i za samu ustanovu zbog učinkovitijih programa liječenja i eventualne manje potrebe za nekim lijekovima. Docentica Šendula Jengić također je istaknula aktivnosti bolnice u zajednici, aktivnosti u akademskoj zajednici jer je bolnica nastavna baza dvaju medicinskih fakulteta, u Rijeci i u Osijeku, obnovu posljednjih ostataka ruševina iz drugog svjetskog rata i konačno objedinjavanje svih objekata u funkcionalni kompleks bolnice, što će rasteretiti postojeće odjele i podignuti razinu kvalitete smještaja prema smjernicama europskih standarda.

Važnost ove ustanove za otok i gospodarstvo otoka također je predočena u prezentaciji. Psihijatrijska bolnica Rab je najveći privredni subjekt na otoku s cjelogodišnjim zapošljavanjem. U Bolnici je na dan 23. prosinca zaposleno 248 osoba, a značaj same ustanove u ukupnom gospodarstvu otoka iskazan je financijskim podacima iz kojih je razvidno da je Bolnica u poslovanju s privrednim subjektima na otoku Rabu isplatila i u 2013. godini značajne iznose, kao i u lokalne proračune.

Na kraju, ravnateljica Bolnice naglasila je da su djelatnici Psihijatrijske bolnice Rab u posljednjih dvanaest godina darovali ovoj bolnici mnogo svojeg slobodnog vremena i puno dobre volje u svim onim prekovremenim satima, subotama i nedjeljama kada bi dolazili na dobrovoljne akcije uređenja okoliša ili uređenja prostora i za mnoge različite potrebe. Ova je bolnica u tom periodu puno napredovala i mnogo dobila upravo zahvaljujući tom entuzijazmu i dobroj volji zaposlenika, podršci vlasnika i osnivača te naših sugrađana koji su nam ukazali povjerenje, na čemu se docentica Šendula Jengić svima iskreno zahvalila i zaželjela svima sretan i blagoslovljen Božić i puno dobra u Novoj 2014. godini.  Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam