Zbor radnika Psihijatrijske bolnice Rab

2.9.2019

Dana 30. kolovoza u Psihijatrijskoj bolnici Rab održan je skup zaposlenika.

Prisutne je pozdravio predsjednik Radničkog vijeća g. Nikola Babić, dipl.psiholog-prof.  te obavijestio o rezultatima izbora za novo Radničko vijeće Psihijatrijske bolnice Rab. 

Ravnateljica Ustanove, dr . sc. Vesna Šendula Jengić  je predstavila kratak prikaz poslovanja PB Rab u prvoj polovici 2019. godine te je otvorena diskusija.
S obzirom da se  dana 1.rujna obilježava 64.rođendan Bolnice djelatnicima je prikazana pretpremijera novog kratkog dokumentarnog filma o povijesti Bolnice.

Bilo je lijepo prisjetiti se ranijih desetljeća rada i djelatnika koji svoj radni profesionalni i životni vijek utkali u ovu Ustanovu. Bilo je vrlo emotivno slušati i gledati povijest ustanove , mjesta, gdje se neprekidno svakog dana  odvijaju mnoge životne priče, mjesta  bremenita uspomenama, tugama ali i nadanjima i radostima.
 
Dug je put pređen od 1. rujna 1955. kada je formalno Bolnica započela s radom do danas .
Svi koji su ovdje u potrazi za zdravljem i oni koji svakodnevno dolaze na posao povezani su nevidljivim sponama, empatije,humanosti i profesionalnosti .
Osim što je Bolnica mjesto liječenja i pružanja pomoći oboljelima, ona je i mjesto na kojem se njeguje i potiče usvajanje novih znanja. 
Kroz proteklih 64 godina, unatoč znatnim financijskim i drugim zaprekama, Bolnica se kontinuirano razvijala, napredovala, te je danas suvremena, uređena zdravstvena ustanova smještena u brižno njegovanom i lijepo uređenom bolničkom parku.

Postignuti rezultati vidljivi su i prepoznati od šire društvene zajednice i brojnih uglednih gostiju iz zemlje i inozemstva sa kojima suradjujemo . 

Za kraj je prikazan i spot pjesme sa "Rapske fjere" kojeg je komponirao i izveo bolnički bend "Stigmakillers". 
 
   
 


  Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam