NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

Županijska specijalna bolnica Insula brojnim aktivnostima s partnerima obilježava Mjesec borbe protiv ovisnosti

2.12.2022

U suradnji s Fakultetom zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci, Primorsko-goranskom županijom  kao osnivačem i vlasnikom, te zdravstvenim ustanovama u vlasništvu PGŽ - Domom zdravlja Primorsko-goranske županije, Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije i Zavodom za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije - Županijska specijalna bolnica Insula kroz mjesec dana provodi niz aktivnosti tematski povezanih s fenomenom ovisnosti.
 
Osmišljen su aktivnosti usmjerene na informiranje zainteresirane javnosti, savjetovanje ciljanih skupina i stručno usavršavanje te umrežavanje zdravstvenih djelatnika, a s ciljem pružanja podrške, ostvarenja boljeg razumijevanja fenomena ovisnosti te prevencije ali i tretmana raznih oblika ovisnosti u zajednici.
 
Uzroci nastanka bolesti ovisnosti su multifaktorijalni. Značajan porast kroničnih nezaraznih bolesti vrlo često je povezan ili je direktna posljedica ovisnosti, a za liječenje je najčešće potreban multiprofesionalni pristup. Mentalno zdravlje je nezaobilazan čimbenik našeg ukupnog zdravlja i dobrog osjećanja, stoga je naša dužnost osvijestiti probleme ovisnosti, liječenje učiniti što dostupnijim i kvalitetnijim, izbjeći stigmatizaciju, a ranom i sveobuhvatnom edukacijom pružiti dovoljno znanja i motivacije u prevenciji.
 
Program aktivnosti možete preuzeti ovdje: PROGRAM


  



Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam