NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

Županijska specijalna bolnica Insula ugostila je još jedan izvanredan seminar o EMDR psihoterapijskoj tehnici

16.6.2023

Županijska specijalna bolnica Insula je od 9.-11. lipnja ugostila još jedan izvanredan seminar o EMDR psihoterapijskoj tehnici. Dr. sc. Roger Solomon, vrhunski svjetski stručnjak za primjenu EMDR psihoterapijske tehnike u područjima traume i tugovanja, održao je seminar pod nazivom „Art of EMDR: A Workshop Integrating EMDR Therapy with Structual Dissociation of the Personality", s fokusom na razumijevanju i usvajanju načina na koje je moguće integrirati EMDR terapiju i teoriju strukturne disocijacije osobnosti kroz praktični rad. Seminar se tematski nastavio i produbio ideje koje su obrađivane protekle godine, te je uključivao impresivan broj video demonstracija i praktičnih vježbi s polaznicima.
 
 
U ŽSB Insula njeguje se personalizirani pristup, a integrativnu rehabilitaciju provodi interdisciplinarni i multiprofesionalni tim. Od desetak vrijednih psihoterapijskih tehnika liječenja koje stručnjaci ove bolnice koriste svakodnevno, EMDR je svakako dodana vrijednost. Do sada je na prvoj ili obje razine izobrazbe educirano 20 stručnjaka koji stečena znanja implementiraju u svakodnevnom radu.
 
 
Psihotrauma je izvor niza psihičkih i tjelesnih bolesti i smetnji. Neprepoznata i neliječena rana psihotrauma može rezultirati posttraumatskim stresnim poremećajem i, što je osobito teško, tzv. kompleksnim posttraumatskim poremećajem koji simptomi se mogu prepoznati  kao masivna reakcija na ponekad relativno banalni povod. Za pacijente koji koriste usluge bolnice bilo tijekom bolničkog ili ambulantnog liječenja ova usluga je besplatna.


  



Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam