NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

„Ljubavlju do zdravlja“ - Čarolija kreativnosti u Županijskoj specijalnoj bolnici Insula

13.2.2023

Ima li boljeg načina za osnaživanje pacijenata i reduciranje stigme vezane uz psihičke poteškoće od organizacije događanja koje aktivno uključuje njihov kreativni potencijal? Čitajte dalje i sami ćete naći odgovor…
 
Danas smo u našoj ustanovi imali priliku organizirati nesvakidašnje događanje, uz poeziju, teatar i glazbu! Pjesme su nastale u okviru terapijske grupe Terapija knjigom, gdje u grupi pacijenata svi zajedno prorađuju književna djela, izražavaju, prorađuju i bilježe svoja razmišljanja i svoje najdublje osjećaje, a kao rezultat nastaju prekrasni cvjetovi – pjesme koje su danas hrabro odlučili podijeliti s nama. Također, predstava je djelo naših pacijenata, kako u ideji tako i u izvedbi, za dušu pacijenata i djelatnika.
 
Program je otvoren glazbom, jer ona nadahnjuje cijeli svijet, opskrbljuje dušu krilima, potiče let mašte. Pritom veliku zahvalu dugujemo g. Butorcu, kojega od milja zovemo najboljim tenorom Kvarnera, i g. Žmaku koji su svojim gostovanjem učinili upravo to – zaraznim ritmom i pozitivnom energijom dodatno podigli atmosferu i potaknuli prisutne na pjevanje i plesanje.
 
 
Nakon uvodnih pjesama prisutne je kratko pozdravila ravnateljica, prof.dr.sc. Vesna Šendula Jengić, prim.dr.med., sa željom da na današnji dan svi uživamo punih srca.
 
 
Uz umjetnost, koja krijepi i izgrađuje duhovnost, događanje je uveličao i fra Ivica Strčić, kratkom ali moćnom porukom za sve prisutne. Hvala mu na tome.
 
 
U nastavku programa izmjenjivali su se recitali pjesama pacijenata i glazbene točke, a atmosfera je rasla, da bi uslijedila predstava koja je svih podigla na noge.
 
 
 
 
Po završetku programa svi smo se zaputili na kavu i kolače, kako bismo nastavili druženje i podijelili dojmove u nadi da će čarolija trajati što dulje…
 
 
Još jednom zahvaljujemo svima koji su doprinijeli današnjem programu – organizatorima, voditeljima, gostima, izvođačima. Obilježavajući istovremeno Svjetski dan bolesnika i Valentinovo, ovo događanje objedinilo je nastojanje da se potakne svjesnost o važnosti skrbi o bolesnicima, empatiji te poštivanju njihovih prava i promicanje vrijednosti koje sa sobom nosi dan Sv. Valentina - sveobuhvatnu nesebičnu ljubav koja mijenja svijet.
 


  



Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam